onsdag 3 februari 2016

Uppladdning inför Ursviks Ultra

Nu är det mindre än två månader kvar tills det ska springas tre varv på det beryktade Extreme-spåret. Börjar faktiskt känna lite nervositet över det redan.. Jag har ännu inte vart på plats för att testa banan men nu börjar det snart bli dags. Väder är ju alltid en intressant faktor vid lopp - men det är minst sagt knepigt att ens ana hur väderleken kommer se ut i slutet av mars. Det växlar ju hela tiden! Blir det 5+ eller -20? Ingen som vet.  Har dock tagit det säkra för det osäkra - så snart kommer jag att ha ett par av Icebugs DTS Bugrip-skor i min ägo. Skorna är gjorda för långdistans med lite mer dämpning och bredare läst så det ska bli kul att få testa dem!

Närmast i tiden planerar jag distanspass med TSM och även sociallångpass med Mats Dänsel i spetsen. Från den 20 februari ordnar han långpass från Hellasgården med längd utifrån dagens datum - dvs 20 km och den 21 februari blir det 21 km osv.. Kan nog bli att jag hänger på den 20:e och 28:e som en bra upptrappning inför Ursvik.

Träningen har flytit på ovanligt bra den sista tiden- totalt antal mil under januari blev 12 mil och då gjorde jag uppehåll under en vecka på grund av en förkylning - så jag har lyckats snitta 4 mil i veckan! Det är jag väldigt nöjd med eftersom jag inte haft några som helst känningar i mitt knä. Kanhända att min ökade simträning även lett till att kroppen totalt sett blir bättre rustad även för löpningen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar