fredag 2 september 2016

På väg mot Höga Kusten Trail - skogsmagi på hög nivå!

Detta inläggs skriver jag i bussen på min väg norrut. Underbart med ny teknik och fritt wifi! Solen lyser på oss från en molnfri himmel in genom fönstret och laddar mig med en härlig energi. För imorgon är det dags för min största utmaning hitintills - nämligen Höga Kusten Trail. Loppet kommer inte var det längsta jag har gjort med sina 43 km men definitivt det mest kuperade med sammanlagt 1500 meter i total höjdskillnad. Som en jämnförelse kan nämnas att Hammarbybacken (som jag brukar träna i då och då) har en total höjdskillnad på 85 meter. Så loppet imorgon kommer motsvara ca 18 vändor upp i den backen och sen har vi ju resterande kilometrar på det också.. En av ledarna i Runacademy - Nicklas- satte banrekord där förra året. Han tog sig runt på strax över 4 timmar! Vilket är en riktig bragd på den banan (undrar om han kan flyga?). Men även första dam - Lena - gjorde en väldigt bra tid med 4:45. För egen del så siktar jag i första hand på att komma i mål - och gärna inom 10 timmar. Men framför allt på att komma i mål. Överhuvudtaget..

Sällskap är alltid bra att ha - och till min stora tur så har jag lyckats få med mig Jonna som jag swimrunnat och ultrat med tidigare. Det är en stor trygghet att ha en person som man känner väl och som framför allt vet hur jag blir när tröttheten börjar slå till. Vi är alltid på samma plan och har hitintills aldrig dippat samtidigt utan alltid kunnat peppa varandra genom de lopp vi har genomfört ihop. Nu var det dessutom ett tag sen vi träffades eftersom hon flyttat norrut så det är perfekt att tillbringa en dag ihop i skogen och bonda lite på nytt!

Imorgon förväntar jag mig en skön dag på utmanande stigar i fantastisk och magisk natur kryddat med en massa andra glada trailtokar och underbart hängivna funktionärer. Jag har också turen att kunna åka upp så att jag är framme redan på eftermiddagen och kommer därför kunna ta mig ut på en lugn löptur före middagen.Vilket kan behövas efter dryga 7 timmar på bussen.

Med laddade ryggsäckar kommer vi att ge oss hän imorgon! Och få uppleva en fantastisk natur som en gång skapades av inlandsisen - skogen,  haven och klipporna. Wish us luck!!
 #kandetblibättre #highcoasttrailrunners #girlpower #salomon #huma #triathlontjejer #swimruntjejer #happyday


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar