tisdag 15 september 2015

SUM i sikte och dags för en runstreak

Har nu tagit tjuren i hornen och anmält mig till SUM. Förra året kunde jag inte delta i loppet eftersom mitt knä blev överansträngt. I år har jag enbart gjort lopp på dryga 2 mil så förberedelsemässigt är det inte så bra. Men eftersom en hel drös av människor som jag verkligen gillar att hänga med nu är anmälda till loppet så vill jag i alla fall göra ett försök. Sen gör det inget om jag bara orkar 3 av 5 mil tänker jag nu..

För att komma igång ordentligt beslutade jag mig i helgen för att påbörja en runstreak. Nej, jag ska inte springa naken i skogen - runstreak har väldigt lite med engelska fotbollssupportrar att göra.:-)

Runstreak innebär att man springer varje dag - hur pass långt bestämmer man helt själv. Har därför lagt ribban på 3 km - dvs jag ska springa minst 3 km varje dag framöver.  Antalet dagar man streakar är också flexibelt. Min stora förebild och inspiration Elin Ragnarsson inledde en runstreak för mer än ett år sen- hon har nu sprungit varje dag  i drygt 450 dagar! Och där ingår även en del ultralopp!  Kan hon så borde ju jag också kunna - tänkte jag- fast hon är ju typ 20 år yngre. Men ålder är å andra sidan bara en siffra..säger jag.

Blir kul att se hur det går framöver - igår inledde jag runstreakprojektet med en lugn tur på just 3 km. Har en förkylning som nästan är över och inleder därför nu i ett makligt tempo.

Makligt tempo blir det dock inte för Bootcamp-gruppen som jag leder i kväll i Västerhaninge. De ska hårdköras  - näst sista passet i denna omgång (3 pass i 6 veckor) så nu får de visa vad de kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar