måndag 29 december 2014

En ultra avklarad under året men fortfarande en rookie

När 2014 började hade jag stora ambitioner. Jag skulle springa minst tre ultror och framför allt klara Jättelångt på 68 km. Det blev inte riktigt så. Säsongen började jättebra med att jag deltog i sociallöpningen "Ultrapåsk" i slutet av april och gjorde distansrekord på 42 km. Ett par veckor senare genomförde jag "Lida Ultra Marathon" på 54 km. Och ytterligare ett par veckor därefter tog jag mig i mål på Stockholm Marathon. Men sen tog det slut! Jag ville för mycket på för kort tid. När det var dags för "Jättelångt" så kändes allt väldigt bra. Men redan efter 2,5 mil så började kroppen konstra. Jag blev illamående och vid 3 mil mådde jag skit. Men jag krigade på i en mil till innan jag gav upp.

Nästa planerade ultra var Sörmland Ultra Marathon i slutet av oktober. Men där kom jag aldrig till start på grund av ett överansträngt knä. Så jag känner mig fortfarande som en riktig rookie när det gäller dessa längre lopp.

Men nu gäller det att ladda om! Nytt år är på igång och nya möjligheter finns därute. Den 10 januari arrangeras Stadion Maraton Stockholm och om det inte är -15 grader eller värre så planerar jag att stå på startlinjen. Visserligen tänker jag enbart springa en halvmara men det är stort för mig att klara 21 km just nu.. Glad att tid finns innan det är dags för nästa Lida Ultra Marathon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar